Axelle Red in Modemuseum Hasselt

Zoals in mijn eerste blogpost aangehaald, kom ik even terug op mijn bezoek aan het Hasseltse Modemuseum. Van 26 januari tot en met 2 juni liep daar de expo "Fashion Victim" van Axelle Red. Een volledige expo van haar kleding door allerhande modeontwerpers zoals Véronique Leroy, Christian Wijnants, Ann Demeulemeester, Maison Martin Margiela, ... Daar moest ik gewoon naartoe! Eind mei is het er dan uiteindelijk van gekomen. Op zaterdagochtend snel nog even sporten, wat inkopen doen en dan richting Hasselt.

Het moet gezegd worden: ik stond gewoon versteld van haar kleding op zich, maar ook naar de omvang ervan (waar ik enkel kan van dromen). Nu, met zo'n kledingkast heb ik zelfs al een groter huis nodig :-)

Uitgangspunt van haar expo was dus haar passie voor mode en de verschillende ontwerpen die ze tijdens haar optredens op de wereld losliet. Heel wat stukken waren natuurlijk ook voor 1 specifiek event ontworpen, bijvoorbeeld voor de Wereldbeker voetbal in 1998. Ook kwamen de alomgekende hoeden aan bod, met nadruk op de typische rode vilten stetson. Aangezien heel wat stukken ook voorkwamen in haar videoclips werden in sommige ruimtes ook videowalls geplaatst. Gaf het geheel ook iets meer swung vond ik.


Enkele persoonlijke favorieten uit de tentoonstelling:
Jumpsuit bedrukt met turkooizen slangenprint, tournee A tâtons 1997, Véronique Leroy LZ 1993
Rode tricot jurk, catwalk show Véronique Leroy, LZ 1999
Hemd in broderie anglaise met gouden passementen, Véronique Leroy LZ 1993, zwart wollen broek,Véronique Leroy LZ 2010
Rood zijdesatijnen korte jurk met open rug, Rester femme, Véronique Leroy HW 1997-98
Zwarte bustierjurk in coolwool, album Sisters & empathy 2009, Bruno Pieters, kaki marcel, Helmut Lang 1993
Blijkbaar ben ik dus grote fan van het werk van Véronique Leroy, maar door de goede vriendschap met Axelle Red waren haar ontwerpen ook goed vertegenwoordigd. Zo heeft Véronique Leroy bijvoorbeeld ook de trouwjurk van Axelle Red ontworpen. Maar echt prachtig werk van alle ontwerpers! Chapeau om zo'n resultaat te kunnen creëren. Ik zie het mezelf nog niet onmiddellijk nadoen.

Tot slot, ook nog even het ontwerp dat exclusief voor de tentoonstelling werd ontworpen:
Jumpsuit, Véronique Leroy, exclusief ontworpen voor de tentoonstelling, 2013, vilten stetson, Elvis Pompilio LZ 2013
Op de bovenste verdieping stonden dan nog glazen boxen met al haar overige kleding... Kwestie dus keuze genoeg te hebben als je de deur uit moet :-) Zalig gewoon!

Jullie reacties op de kledingstukken of de tentoonstelling zijn uiteraard meer dan welkom!


Toen ik toch in Hasselt was, kon ik niet laten toch even binnen te springen bij La Bottega. Ik ben dus een ware shoe-addict die bij het zien van een nieuw paar schoenen altijd wel een reden/outfit weet om ze aan mijn schoenenkast toe te voegen... Iedereen z'n zwakte natuurlijk :-)Unknown

Account Executive in marketing and advertising - Social Media Consultant - Color and Style Consultant | Interested in: fashion marketing, new trends, must haves and must visits in fashion | Addicted to: shoes - fashion magazines - the social media apps on my phone - discovering new places in the world - a lovely dinner in the weekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten