Hotspot: La Bottega Hasselt


Al ooit gaan shoppen in Hasselt zonder La Bottega binnen te stappen? Shame on you! Want diegenen die het wel al deden, zullen het beamen dat er een grote kans is op verslaving. Je waant je er namelijk in het walhalla van schoenen, kleding en accessoires. En dit weekend werd de vernieuwde zaak feestelijk geopend. Ideaal moment dus voor een bezoekje! Er werd gekozen voor een nieuw concept én een grotere zaak. Van 800 m² naar 2.000 m²! Een tip voor je binnenstapt? Overtuig je bankkaart om flink mee te werken ;-) Dat probeer ik ook elke keer!

Zondag trok ik op ontdekkingstocht in het vernieuwde La Bottega. Door de grotere winkeloppervlakte is er meer ruimte om de kleding en schoenen voor te stellen. Zo werden er extra merkencorners gecreëerd waardoor je echt wel op ontdekking gaat doorheen de store. Daarnaast werd ook een personal shopping service gelanceerd en komt er binnenkort een bistro. Die personal shopping service wil ik trouwens zeker nog eens gaan testen :-)


De retailsector heeft het moeilijk tegenwoordig. Vorige week nog werd het faillissement van Talking French aangekondigd. Daarom moeten merken en winkels gaan innoveren om hun publiek te blijven aantrekken. Bij La Bottega werd dus zeker wel aan deze consumentenbeleving gesleuteld. Niet alleen door rustige shopcorners neer te zetten, maar ook door de talrijke medewerkers die je met raad en daad bijstaan. En in deze zaak zijn dit er zelfs meer dan 30! Chapeau als je een zaak op deze manier kan uitbouwen. De winkel bestaat trouwens al sinds 1991. Hoedje af!

La Bottega is een heuse 'one stop shop' geworden waar je echt wel met een volledige outfit kan buitenstappen. Zelfs met juwelen erbij! Gemakkelijk dus! Want niet iedereen staat te springen om overal die rok mee te sleuren om er een ideale bloes bij te vinden.


Beneden vind je merken zoals Just in Case, Ted Baker, Essentiel, Michael Kors en Nathalie Vleeschouwer. Boven vind je dan designermerken zoals Red Valentino, Paul Smith, Dries Van Noten en Tim Van Steenbergen. Helaas kreeg ik hiervoor geen goedkeuring van m'n bankkaart ;-) Daarnaast is er nog een ruimte voor fans van de merken Guess, SuperTrash, Dexters en Maison Scotch. Je vindt er trouwens ook een beautycorner! Ik had echt ogen te kort!


Geloof je al dat je uren kan spenderen in de vernieuwde zaak? Trust me, je hoeft er zeker geen moeite voor te doen! Vergeet zeker ook niet de impressionante wand met handtassen. Ik wou die liefst gewoon volledig mee naar huis nemen! Maar daar zou de boyfriend waarschijnlijk niet zo happy mee geweest zijn ;-)


Ik mag tot slot absoluut de architectuur niet vergeten te vermelden! De stokerij van de jeneverfamilie Smeets werd namelijk geïntegreerd in de winkel. En hierbij werden heel wat leuke accenten behouden, zoals bijvoorbeeld de vaten. Love it! Zo jammer als je merkt dat er niets gedaan wordt met de geschiedenis van een gebouw. Maar hier is dat dus niet het geval. Je ziet zelfs nog de oude scheiding tussen de 2 gebouwen. Ik was trouwens gek op de leuke authentieke trappen! Zeker op letten als je er komt!


Zet dus absoluut La Bottega op je 'to visit' lijstje als je richting Hasselt trekt!
Bedankt Liesbeth voor de warme ontvangst en de uitgebreide info! Tot zeer snel!

FOLLOW ME ON         


Unknown

Account Executive in marketing and advertising - Social Media Consultant - Color and Style Consultant | Interested in: fashion marketing, new trends, must haves and must visits in fashion | Addicted to: shoes - fashion magazines - the social media apps on my phone - discovering new places in the world - a lovely dinner in the weekend

3 opmerkingen:

 1. Ik ben er dit weekend ook een kijkje gaan nemen, erg mooi!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie winkel hé! Ik was op de heropening en was erg onder de indruk!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wowww, amai! Zo'n grote én mooie winkel!
  Jammer dat het niet naast de deur is :)

  Liefs,
  Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

  BeantwoordenVerwijderen