Roeselare brengt apps samen in Citie


Waarom zou je nog naar de winkel gaan als alles toch online verkrijgbaar is vanuit je zetel met je laptop, tablet of smartphone bij de hand? Een boeiende discussie die wel even kan doorgaan. Herinneren jullie zich nog mijn artikel over Innovation Boulevard in Antwerpen? Wel, het stopt niet bij Antwerpen! Vorige week werd namelijk de Citie app gelanceerd in Roeselare! Yes, dit keer in m'n eigen provincie West-Vlaanderen! De Citie app is bedoeld om het winkelen aangenamer te maken en een extra touch te geven aan de winkelbeleving. Benieuwd?

Roeselare en Innovation Boulevard hebben de handen in elkaar geslagen om het digitale aspect te integreren in het fysieke shoppen.


Wat houdt de Citie app in:
  • Groepering van alle deelnemende handelszaken in Roeselare met contactinfo, openingsuren, website,  ... voor 1 duidelijk overzicht.
  • Groepering van diverse functies zoals het vinden van een parkeerplaats, het betalen van deze parkeerplaats, een gezamenlijke klantenkaart voor alle deelnemende zaken (gedaan, dus met "Heb je al een klantenkaart? Ja, maar ik heb ze niet bij."), promoties en kortingen.
  • Mogelijkheid om gepersonaliseerde boodschappen en aanbiedingen te ontvangen. Dit gebeurt door middel van beacons die registreren wie in de winkel aanwezig is en de geschiedenis van je aankopen.
  • Via de app kan je ook betalen in de deelnemende winkels. Soms is het zelfs mogelijk om al zaken (zoals een tafeltje op restaurant, bestellingen bij de bakker, ...) te reserveren via de app en hiermee dan ook te betalen.
Dus 1 app voor heel wat zaken i.p.v. aparte apps downloaden voor verschillende doelstellingen. Er wordt trouwens meer en meer op deze manier gewerkt, want soms heb je het toch wel gehad met al die apps te downloaden die je toch niet zoveel gebruikt?

Een leuk extraatje met deze app is dat je Citiecoins kan sparen om later in te ruilen voor bijvoorbeeld een cinematicket. Mooi meegenomen!

De app klinkt ook heel aantrekkelijk voor andere centrumsteden. Zo zou ook Kortrijk, jawel my home town, interesse hebben. Benieuwd wanneer Citie elders zal opduiken.

Los van de app werden er ook een aantal Innovation Boulevard toepassingen geïntegreerd in de handelszaken, zoals de instore e-commerce, de Smart Mirror, de Magic Mirror, outdoor touchscreens, ... Ik moet deze dringend eens gaan uittesten ;-)

Hebben jullie al eens dergelijke apps uitgetest? Wat vinden jullie van deze initiatieven?FOLLOW ME ON         


Unknown

Account Executive in marketing and advertising - Social Media Consultant - Color and Style Consultant | Interested in: fashion marketing, new trends, must haves and must visits in fashion | Addicted to: shoes - fashion magazines - the social media apps on my phone - discovering new places in the world - a lovely dinner in the weekend

Geen opmerkingen:

Een reactie posten