H&M Conscious Exclusive Collection 2016


Eind maart mocht ik in Antwerpen de allernieuwste H&M Conscious Exclusive collectie in preview ontdekken. Deze collecties van H&M worden gemaakt van duurzamere materialen en zijn ook vanuit een bepaald thema opgebouwd. Het prijskaartje ligt hier dan uiteraard ook wat hoger dan bij de gebruikelijke collecties. Dit keer is de Conscious Exclusive collectie een eerbetoon aan de tentoonstelling Fashion Forward - 300 years of Fashion in het Musée des Arts Décoratifs en straalt ze kunstzinnige en verfijnde elegantie uit, met een mooie samensmelting tussen historie en moderniteit.

Uit het modearchief van het museum werden topstukken uit de laatste drie eeuwen haute couture geselecteerd en van hieruit werd dan een eigentijdse artistieke collectie ontwikkeld met een progressief, duurzaam en uniek karakter. Met een combinatie van illusies, vormen en texturen. De accessoires zijn zeer decoratief en de sieraden zijn op art deco geïnspireerd. De collectie bevat trouwens ook 3 trouwjurken. En het mag gezegd: het zijn echt wel prachtige jurken! Zeker trouwjurk waardig! Dit zijn de duurste items uit de collectie, nl. 199€, 349€ en 499€.


Voor deze collectie werden dus duurzamere stoffen gebruikt zoals biologische zijde, hennep, gerecycleerd linnen en mixen met Tencel. Voor de kralen en andere stukken werden nieuwe innovatieve materialen gebruikt, zoals gerecycleerd glas en Denimte, een materiaal van gerecycleerd versleten denim waarvan H&M het eerste modebedrijf is dat het gebruikt.

Ik zag uiteraard weer heel wat items die in m'n gedachten al hun weg naar m'n kledingkast gevonden hadden. Tijd voor m'n 5 favoriete items uit de collectie! Waarvan er ongetwijfeld effectief een of meerdere binnenkort in m'n kast zullen te vinden zijn.1. Deze zwarte blazer ziet er op het eerste zicht vrij eenvoudig uit, maar de achterkant is in een boog uitgesneden. Hiervoor werd gebruik gemaakt van mix van Tencel en organische wol. Prijs: 79,99€2. Een lange zwarte rok, gemaakt uit een mix van biologisch linnen en biologische zijde. Prijs: 149€3. Deze lange mouwloze jurk uit biologische hennep heeft hoge zijsplitten en toont een collage van details uit een schilderij van Gustave Moreau. Prijs: 129€4. De prachtige jas uit een mix van gerecycleerde polyester en biologische zijde, is geïnspireerd op een 18de eeuwse jas op kniehoogte. De supermooie afwerking en de langere achterkant maakt dit echt een topexemplaar! Prijs: 179€
5. Geweldige clip oorringen, Art Deco geïnspireerd, die gemaakt zijn uit Denimite (materiaal van versleten denim). Prijs: 19,99€

Voor de campagne in België werd trouwens the one and only Elise Crombez gekozen. 5 Belgische modefotografen gingen aan de slag met een van de silhouetten en brachten een eigen interpretatie van de collectie. Met telkens een prachtig beeld als resultaat!


De collectie is vanaf 7 april online en in ongeveer 180 winkels wereldwijd verkrijgbaar. Concreet kan je de collectie in België terugvinden in Antwerpen, Brussel en Luik.

Foto's: H&M en Stephanista.com


FOLLOW ME ON         


Unknown

Account Executive in marketing and advertising - Social Media Consultant - Color and Style Consultant | Interested in: fashion marketing, new trends, must haves and must visits in fashion | Addicted to: shoes - fashion magazines - the social media apps on my phone - discovering new places in the world - a lovely dinner in the weekend

2 opmerkingen:

 1. Ga je nu uiteindelijk iets kopen? In het rek hingen ook nog wel toffe blousjes, ik ben echt aan het twijfelen!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ook nog aan het twijfelen over de items die ik echt, echt wil. Op dit moment zou het de blazer en de oorringen worden, maar kan nog veranderen. Jij?

   Verwijderen