USA roadtrip: Route 66 - Grand Canyon - Antelope Canyon - Bryce Canyon


Ok, het voornemen om te bloggen tijdens m'n trip door West-USA was vrij snel gemaakt, de uitvoering iets minder. Heel vaak nam ik 's avonds na een drukke dag m'n tablet erbij om een paar alinea's te schrijven maar dat was dus makkelijker gezegd dan gedaan. De vele kilometers in de wagen en de ontelbare bezienswaardigheden eisten z'n tol (lees o.a. dichtvallende oogjes) en tijdens de laatste week van onze vakantie kreeg ik ook nog een geweldige verkoudheid cadeau wat toch wel voor wat extra vermoeidheid zorgde.

Maar na een weggewerkte jetlag ben ik terug alive and kicking om jullie te laten meegenieten van deze fantastische reis. In deze blogpost heb ik het over Route 66, Grand Canyon, Antelope Canyon en Bryce Canyon. Met telkens een to do adresje erbovenop, alstublieft! In de volgende blogposts komt dan de rest van de roadtrip aan bod.

Route 66
Tijdens de voorbereidingen van onze route (zoals eerder aangehaald heb ik de reis volledig zelf gepland, dus zonder reisbureau) bleek dat we tussen Kingman en Seligman een stukje van de historische Route 66 konden integreren in onze planning. En dat is echt wel een must do! Ik was superbenieuwd naar deze megabekende weg. In het plaatsje Hackberry heb je er een authentiek winkeltje met heel wat oude auto's voor de deur, terwijl je in Seligman echt wel moet stoppen bij Historic Seligman Sundries. Op het eerste zicht een gift shop, maar je moet er echt wel een koffie bestellen!! De uitbaters zijn supervriendelijk en beloofden me een van de beste koffies die ik zou drinken tijdens onze roadtrip. En ze hebben gelijk gehad! Voor de deur staan trouwens auto's die perfect zouden passen in een volgende Cars film. Het dorpje is dan ook een van de inspiratiebronnen geweest voor de bekende Pixar films! Ik heb hier ook beslist om ooit nog eens de volledige Route 66 te rijden.

To do adresje(s):
 • Mr. D'z Route 66 Diner in Kingman (yep, zo'n typisch Amerikaanse diner) 
 • Historic Seligman Sundries (to do als je van heerlijke koffie houdt)

Grand Canyon


Deze hoef ik jullie natuurlijk niet meer voor te stellen. Al bij de reisvoorbereidingen werden hier geweldige uitzichten beloofd, telkens op een andere manier afhankelijk van de plaats waar je je bevindt. Klinkt goed! En om het helemaal goed te doen beslisten we een helikoptervlucht over de Grand Canyon te boeken. Het engeltje op m'n schouder had waarschijnlijk net een boekhoudopleiding achter de rug en zette me toch aan hier even over na te denken. Maar hey, het duiveltje wint toch altijd? Dus ook in dit geval. En hier heb ik A-B-S-O-L-U-U-T geen spijt van! We hadden het geluk vooraan in de helikopter te kunnen zitten, wat voor nog meer Oooh's en Aaah's zorgde. Het is trouwens de moeite om in het nationaal park zelf te overnachten. 's Ochtends herten spotten die je overdag niet te zien krijgt, maakt je dag toch meteen goed? Als je de tijd hebt, kan je de volledige South Rim ontdekken. Anders kies je best een paar view points. Mijn favo's: Mather Point, Yavapai Point, Grandview Point en Desert View Watchtower.

To do adresje: eigenlijk niet echt een adresje, maar boek een helikoptervlucht om vanuit Tusayan de Grand Canyon in al z'n glorie te ontdekken. Opgelet: kies voor een helikopter en niet voor een klein vliegtuigje. Het is duurder, maar je ziet veel meer! En als je iets doet, moet je het goed doen hé ;-)

Antelope Canyon & Horseshoe Bend
Antelope Canyon blijft een absolute topper in onze volledige vakantie! Wauw, in deze slot canyon kom je echt ogen tekort. Het is er prachtig! De lichtinval zorgt voor zoveel kleurschakeringen die telkens terug anders zijn. Wij bezochten de Lower Antelope Canyon die meer verschillende wandstructuren zou hebben dan Upper Antelope Canyon. Het zou er ook minder druk zijn. Alhoewel het al zeer druk was tijdens ons bezoek. Doordat deze canyon in het Navajo reservaat ligt, kan je enkel een bezoek brengen onder begeleiding in groep en mits betaling van toegang tot de canyon, maar ook tot het reservaat zelf. Maar het is absoluut wel de moeite!


Ook Horseshoe Bend is een pareltje!! Het is echt prachtig om te zien wat de natuur allemaal in z'n mars heeft! Ik kan het niet meer bijhouden hoeveel keer ik echt sprakeloos stond te kijken en bleef kijken. En dat voor iemand met zo'n klep als ik ;-) Er was toch wel een kleine keerzijde aan de medaille: het was er heel druk en er is geen afscheiding voor de afgrond. Als je je hierop voorbereidt, kan je je echter volledig onderdompelen in de schoonheid van Horseshoe Bend.

To do adresje: als je wil genieten van de ondergaande zon, moet je aan Scenic View Road in Page zijn. Alweer een moment om even stil bij te worden.

Bryce Canyon

Een van de nationale parken die me het meest verrast heeft! Je kan het park op eigen houtje ontdekken via de verschillende uitkijkpunten of wandelroutes. Een tip als je het park zelf wil bezoeken: rij eerst door tot op het einde van de weg langs de uitkijkpunten. Als je dan terugkeert, liggen de stopplaatsen aan je rechterkant waardoor je gemakkelijker kan stoppen en opnieuw vertrekken richting volgende punt. Mijn favoriete view points waren Rainbow Bridge, Inspiration Point en Sunset Point. Maar een wandeling door de canyon geeft je nog een andere indruk van de smalle rotspilaren (hoodoos genaamd). Wij gingen voor de Navajo Loop Trail, zeker een aanrader!

To do adresje: Bryce Canyon Log Cabins in Tropic. Deze cabins hebben veel weg van een groot tuinhuis, maar zijn echt een superleuke uitvalsbasis om Bryce Canyon te ontdekken. En een zeer leuke afwisseling met de hotels op de rest van de route.

Ik zal m'n reisverslagen ook telkens afsluiten met 5 tips voor een roadtrip door Amerika:
 1. Maak op voorhand een overzicht van het budget dat je aan alles wil spenderen en hou dat tijdens je trip ook goed bij. Hou  bijvoorbeeld alle ticketjes bij die je 's avonds verwerkt in een overzicht. Klinkt misschien minder leuk op vakantie, maar het bespaart je een eventuele financiële kater achteraf!
 2. Kies voor een huurwagen die voldoende ruim is. Je brengt heel wat uren in de auto door dus voldoende plaats en kofferruimte voor je bagage is zeker geen overbodige luxe. 
 3. Boek alle hotels op voorhand als je op vakantie gaat tijdens de zomermaanden. Hierdoor ben je wel iets meer gebonden maar bespaart het je wel een hoop stress om een goed hotel te vinden. Op voorhand kan je voldoende uitzoeken of het hotel je ligt en kan je ook de prijzen wat in het oog houden om tegen een goed tarief je kamer te boeken. 
 4. Bezoek je Nationale Parken? Probeer dan zo dichtbij of, beter nog, in het park zelf te overnachten. Dit is wel wat duurder maar je hoeft 's ochtends niet meer naar het park te rijden en parking te zoeken en je kan bovendien ten volle van het park genieten. Bijvoorbeeld herten spotten als je richting ontbijt wandelt. 
 5. Maak op voorhand een roadbook. Vermeld hierin al je hotels en geboekte activiteiten (vb. helikoptervlucht) maar ook alles wat je kan bezoeken, ... Wees niet te selectief, je overzicht is beter te uitgebreid waardoor je kan selecteren, dan te kort waardoor je misschien zaken mist! Achteraf kan je hier ook je ervaringen aan toevoegen en je hebt een geweldig document om op je reis terug te kijken! 

In mijn volgende verslag: Zion National Park - Las Vegas - Death Valley - Yosemite 

FOLLOW ME ON         


Unknown

Account Executive in marketing and advertising - Social Media Consultant - Color and Style Consultant | Interested in: fashion marketing, new trends, must haves and must visits in fashion | Addicted to: shoes - fashion magazines - the social media apps on my phone - discovering new places in the world - a lovely dinner in the weekend

2 opmerkingen:

 1. Toffe blogpost! De grand canyon staat heel hoog op m'n Bucket list!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai! Dat ziet er daar prachtig uit! Kan al niet wachten om je andere posts te lezen :)

  Liefs,
  Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

  BeantwoordenVerwijderen